Over

 

Mijn naam is Lisa Ortsen, geboren (1991) in ‘s-Hertogenbosch, Nederland. In juni 2018 ben ik afgestudeerd aan de Academy of Fine Arts and Design (MAFAD) in Maastricht in de richting Material.

 

Tijdens mijn studie heb ik me vooral beziggehouden met onderzoek naar garens, textiel en dessins. In mijn werk ben ik op zoek naar duurzame, stijlvolle en praktische oplossingen voor milieubewuste mensen, die op een respectvolle manier met de aarde omgaan. Met elk ontwerp probeer ik te bewijzen dat je ook op een duurzame manier hele mooie producten kunt maken door maatschappelijke vraagstukken te beantwoorden.

 

Ik laat me inspireren door de natuur: bloemen, planten, groenten en fruit. Het onvoorspelbare, speelse en unieke van de natuur daagt me uit. Daarnaast trekken ook andere zaken die toevallig op mijn pad komen, mijn aandacht. Vanuit een duurzame gedachte probeer ik bij het ontwerpen de wereld van Fashion en Design te verbinden met ons dagelijkse leven. In plaats van consumeren zonder aan de consequenties te denken, kan design worden ingezet om de aarde en zijn bewoners juist beter te laten functioneren.

 

Mijn werk wordt gekenmerkt door een uitgesproken, visueel verhaal met zorgvuldige detaillering. Al het werk is vervaardigd uit hoogwaardige, duurzame materialen.